Diensten

Diensten

Naast onze professionele aan- en verkoopbegeleiding kunnen wij u behulpzaam zijn bij:

  1. Taxaties
  2. Financieringen
  3. Verzekeringen
  4. Kadaster
  5. Ligplaats in Jachthaven Biesbosch
  6. Service, onderhoud en transport

Taxaties

Op 14 december 1999 werd Rik Sterkenburg beëdigd als jachtmakelaar en vervolgens ontving hij in juni 2002 zijn certificaat als makelaar in pleziervaartuigen.

Als lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen, is Sterkenburg Yacht Brokers derhalve bevoegd om voor o.a. particulieren, banken en overheden taxaties uit te voeren.

Omdat wij dagelijks midden in de markt staan, kunnen wij de actuele marktwaarde van de jachten goed inschatten. Voor alle partijen is een juiste taxatie van groot belang, want niemand is gebaat bij overgefinancierde, of te laag gewaardeerde schepen. Daarnaast gaan wij voor u na, of er bij het Kadaster geen bijzondere rechten op het jacht rusten, zoals bijvoorbeeld beslag of hypotheek.

Omdat u als opdrachtgever vaak haast heeft met een taxatie, zullen wij er alles aan doen om, nadat u ons de opdracht heeft gegeven, de taxatie op een zo kort mogelijke termijn uit te voeren.

Onze officiële taxatierapporten kunt u als opdrachtgever gebruiken voor o.a.:
-de financiering van het aan te kopen jacht
-de verzekering
-successie-aangifte
-boedelscheiding.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan ons kantoor te Drimmelen, om alle bijzonderheden inzake uw taxatie door te nemen.

Financieringen

Vaak komt het voor dat u als koper een gedeelte van de koopsom in de vorm van een financiering wilt realiseren. Dit gaat vaak in de vorm van een scheepshypotheek. Het gaat hierbij om maatwerk, het moet aansluiten bij uw wensen! Wij werken samen met professionale partijen die u diverse vormen van financiering aanbieden, waarbij u zelf het roer in handen houdt!

Uiteraard kunnen wij de bij de scheepshypotheek verplicht zijnde registratie bij het Kadaster voor u verzorgen.

Indien u meer informatie wenst, verzoeken wij u geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen, of ons vrijblijvend te bezoeken op ons kantoor te Drimmelen.

Verzekeren

Uw jacht goed verzekeren is een must! De aankoop van uw nieuwe jacht brengt helaas ook risico’s met zich mee. Met de juiste verzekering zijn deze risico’s eenvoudig af te dekken. Bij het kiezen van de juiste verzekering gaat het niet alleen om de premie, maar uiteraard zijn de voorwaarden ook heel belangrijk.

Wij werken samen met meerdere professionals die hiervoor de kennis in huis hebben. Wij zijn in staat om samen met u de juiste polis te selecteren, kortom u houdt zelf het roer in handen!

Kadaster

Bij de aankoop van het jacht van uw dromen is het belangrijk om een aantal zaken goed te onderzoeken, zodat u, bij het voldoen van de koopsom, het volledige eigendom over het schip verkrijgt. Bij ons kunt u ervan uitgaan dat er voor elk jacht een “Kadastrale Recherche” wordt uitgevoerd. Daarbij wordt gecontroleerd wie de daadwerkelijke eigenaar is en of er geen beslagen en/of hypotheken op het schip rusten.

Indien u dit wenst, kunnen wij de registratie van uw kostbare bezit in het schepenregister bij het Kadaster voor u verzorgen. Voordelen van een dergelijke registratie zijn:
-aantonen eigendom
-bij diefstal makkelijker op te sporen
-eenvoudig te vestigen scheepshypotheek

Ligplaats & winterberging

Mocht u bij de aankoop van uw droomschip nog niet beschikken over een ligplaats, dan willen wij u bij het vinden daarvan uiteraard graag van dienst zijn. Zo zijn er binnen Jachthaven Biesbosch diverse mogelijkheden.

Jachthaven Biesbosch is een moderne en geheel vernieuwde jachthaven, gelegen aan de Amer tegenover het Nationaal Park de Biesbosch en voorzien van alle comfort. De haven is aangesloten bij de “Seven Sisters”. Dit is een samenwerkingsverband van kwalitatief hoogwaardige jachthavens in het Deltagebied. Maar ook voor de winterperiode kunnen wij regelen dat uw schip op de wal of in het water veilig kan overwinteren. Binnen Jachthaven Biesbosch bevinden zich hiervoor een aantal zeer professionele bedrijven, die wij graag met u in contact brengen. Er kunnen schepen tot 100 ton uit het water gehaald worden.

Service, onderhoud & transport

Voor service en/of onderhoud aan uw schip werken wij samen met een aantal professionele bedrijven. Of het nu gaat om een servicebeurt, de inbouw van een boegschroef of een gehele restyling, wij kunnen u daar uitstekend bij adviseren. Tevens kunnen wij, op uw verzoek, het transport van uw jacht naar of vanuit het buitenland voor u regelen.

© Sterkenburg Yacht Brokers 2022
Inschrijven
nieuwsbrief